BioNyt's konto:
reg.nr.1551 konto 7358725

ABONNEMENT
___

Køb løsblade


Se kilder

Login

Søg artikler

Ny forskning

Se faktura, ret adresse mv.


Rejs med BioNyt til Galapagos!

Galapagos-rejser

Grønland-rejser


Powered by MyPagerank.Net

BioNyt's blogOle Terney's blog


BioNyt FacebookBioNyt Twitter


Ole Terney: LinkedIn.


Ole Terney: Wattpad.


Links til twitter.

SVAMPETUR hver måned året rundt. Tredje søndag i hver måned KL. 13 FRA HARESKOV STATION - BÆNKEN I SKOVEN. Se tilmelding.Jeg er en stor fan af Jeres magasin og synes indholdet og emnerne i Jeres magasin er spændende og berigende at læse om.
(Mail fra Dan N., TEDx KEA)


Tusind tak for en ufattelig masse fremragende biologiformidling, som mine biologielever igennem alle årene har trukket på som en suveræn indgang til løsning af diverse opgaver. Du skal vide, at dit arbejde er blevet værdsat og har fundet bred anvendelse. (Mail fra en nu pensioneret gymnasielærer i april 2018)


Kære Ole - jeg skylder jo nok en dygtig forfatter en lille rose:

”Jeg har haft fornøjelsen af BIONYT gennem mere end 15 år og kan skænke bladet min ros for at have holdt den kølige videnskabelige fane oppe i en tid præget af underholdningskulturens afsmag for seriøs viden og det almindelige forfald i det folkelige oplysningsniveau (lige fra forældre, der ikke vil vaccinere deres børn, til alternativ medicin såsom akupunktur og homøopati og andre mirakelkure, som ikke tåler kritisk lys eller krav om bevis – ikke at forglemme den bedrøvelige enfoldighed, som skabes af nutidens religiøse fanatisme, som ser videnskabelig indsigt som en direkte trussel mod troen og dens doktriner. Det er den også, for mod åndelig blindhed hedder kuren skolebøger og uddannelse. BIONYT har gennem årene leveret spændende og opdragende underholdning om mange videnskabelige emner om alt fra evolution til atomfysik – gengivet med levende entusiasme og bredt udsyn. Tak for et fortræffeligt blad, som jeg altid læser med stor interesse, og som jeg engang for mange år siden tilmed gjorde brug af i en principiel retssag om salmonellaforgiftning, hvor bladets indhold gav et godt bidrag til at lette dommerens forståelse af salmonellabakteriens hårdførhed.”

Udtalelse fra en dansk advokat

Se omtalen af BioNyt Videnskabens Verden på Trustpilot

BioNyt Videnskabens Verden nr. 172 er et tema om pesten (biologi og historie) og om den nylige evolution af Yersinia pestis - bakterien som har medført den mest ødelæggende pandemi i verdenshistorien og om, hvordan det tog menneskeheden adskillige århundreder at finde ud af, hvordan man kunne begrænse og bekæmpe disse gentagne epidemier og pandemier, der var forårsaget af denne bakterie, som benyttede lopper til at sprede sig til menneskers blodkredsløb
BioNyt Videnskabens Verden nr. 172 er et tema om pesten (biologi og historie) og om den nylige evolution af Yersinia pestis - bakterien som har medført den mest ødelæggende pandemi i verdenshistorien og om, hvordan det tog menneskeheden adskillige århundreder at finde ud af, hvordan man kunne begrænse og bekæmpe disse gentagne epidemier og pandemier, der var forårsaget af denne bakterie, som benyttede lopper til at sprede sig til menneskers blodkredsløb.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 172, som er et tema om pesten (biologi og historie) og om den nylige evolution af Yersinia pestis - bakterien som har medført den mest ødelæggende pandemi i verdenshistorien og om, hvordan det tog menneskeheden adskillige århundreder at finde ud af, hvordan man kunne begrænse og bekæmpe disse gentagne epidemier og pandemier, der var forårsaget af denne bakterie, som benyttede lopper til at sprede sig til menneskers blodkredsløb - eller køb e-bog udgaven (henvendelse til bionyt@gmail.com eller tlf/sms +45 21729908.

Læs mere om nr. 172 herBioNyt Videnskabens Verden nr. 171 er et tema om skovbadning (Forest Bathing, Shinrin yoku) og sammenligning med oxytocinhormonets virkning. hspace=
BioNyt Videnskabens Verden nr. 171 er et tema om skovbadning (Forest Bathing, Shinrin yoku) og sammenligning med oxytocinhormonets virkning.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 171 om om skovbadning (Forest Bathing, Shinrin yoku) og sammenligning med oxytocinhormonets virkning - eller køb e-bog udgaven.

Læs mere om nr. 171 herBioNyt Videnskabens Verden nr. 170 er et tema om hjernen. hspace=
BioNyt Videnskabens Verden nr. 170 er et tema om hjernen.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 170 om hjernen - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

Læs mere om nr. 170 herBioNyt Videnskabens Verden nr. 169 er et tema om uheld og risiko ved atomvåben. hspace=
BioNyt Videnskabens Verden nr. 169 er et temanummer om uheld og risiko ved atomvåben. Af Ole Terney. December 2018. Gennemgang af uheld med tabte abombomber, skødesløshed, som da man kom til at laste atombomber på et fly ved en fejl og glemte alt om det. Radioaktiv forurening fra atomprøvesprængninger. Brug af rusmidler blandt de folk, der håndterer atombomber. Fejl i sikkerhedssystemerne. Falske alarmer. Donald Trump. Nordkorea. Rusland. Iran. FN's nye traktat, som forbyder atomvåben.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 169 om uheld og risiko ved atomvåben - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).BioNyt Videnskabens Verden nr. 168 er et tema om fluesvampe og dødeligt giftige svampe med amatoxin. hspace=
BioNyt Videnskabens Verden nr. 168 er et tema om om fluesvampe og dødeligt giftige svampe med amatoxin.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 168 om fluesvampe og dødeligt giftige svampe med amatoxin - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).BioNyt Videnskabens Verden nr. 167 er et tema om autisme og Aspergers syndrom - og spørgsmålet, om H.C.Andersen havde Asperger-autisme. hspace=
BioNyt Videnskabens Verden nr. 167 er et tema om autisme og Aspergers syndrom - og spørgsmålet, om H.C.Andersen havde Asperger-autisme.

Køb det fysiske tidsskrift af nr. 167 om autisme - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).BioNyt Videnskabens Verden nr. 166 er et tema (del 2) om atomvåben - DEN KOLDE KRIG.

Nr. 166 er et nummer om menneskets krigeriskhed - eksemplificeret ved den kolde krig (det er del 2 i serien om atomvåben): Mange historiske arkiver fra den kolde krig er nu blevet frigivet for offentligheden, hvorved man er blevet i stand til i hidtil usete detaljer at beskrive den kolde krig, bl.a. de ofte krigeriske overvejelser, som magthaverne i Vesten og den kommunistiske sfære havde. Publikationen her begynder med en beskrivelse af virkningerne efter Hiroshima- og Nagasaki-atombomberne, den efterfølgende amerikanske besættelse af Japan og udviklingen af konfrontation mellem USA og Sovjetunionen. Mange konfrontationer beskrives, f.eks. Berlinkriserne og Cubamissilkrisen. Frigivelsen af hidtil hemmelige dokumenter giver indsigt i overvejelserne hos de involverede parter under bl.a. Cubakrisen, som derved kan beskrives i detaljer, bl.a. flere hidtil ukendte farlige situationer under denne farlige konfrontation. Det beskrives, i hvilke situationer amerikanske præsidenter har overvejet at bruge atomvåben. Flere af disse situationer er først blevet kendt med 20-30 års forsinkelse. Man har ikke tilsvarende oplysninger fra Sovjetunionen eller andre atommagter, men publikationen gennemgår, hvordan de forskellige atommagter erhvervede sig bomben, hvilket i flere tilfælde er sket ved omfattende og bemærkelsesværdig spionvirksomhed. I denne forbindelse er det kommet for dagen, hvilke lande som har samarbejdet om udvikling af atomvåben - og det er ofte ganske overraskende, hvilke lande, som har samarbejdet herom. Sovjetunionens opbygning af computersystemer til straksangreb med atomvåben, og de tilsvarende amerikanske launch-on-warning systemer beskrives, og hvor enkeltpersoners valg havde afgørende betydning. Parternes atomkrigsplaner - ofte groteske - beskrives. Publikationen er del 2 i en serie af tre publikationer om atomvåben.

Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
- eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).BioNyt Videnskabens Verden nr. 165 er et tema om atomvåben, atomforskningens historie, atombombekapløbet i 2. Verdenskrig.

NUMMER 165 HAR TEMA OM ATOMVÅBEN - FRA NAZITYSKLANDS FØRING TIL DET JAPANSKE ATOMBOMBEPROJEKT INDTIL 1945.

Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
- eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

BioNyt Videnskabens Verden nr. 165 er et tema om atomvåben, bl.a. om atombombekapløbet i 2. Verdenskrig. Atomforskningens historie fra opdagelsen af uran og radioaktivitet til udvikling af atombomben. Atombombe-kapløbet mellem atombombeforskningen i USA, Tyskland og Japan i 1940'erne frem til nedkastningen af atombomberne over Hiroshima og Nagasaki under Anden Verdenskrig.

Webside om atomvåben

Præsident Obama besøgte som den første siddende amerikanske præsident Hiroshima d. 27. maj 2016, hvilket havde stor symbolsk værdi. I den anledning handler BioNyt nr. 165 om atomvåben.Tre Nobelpris-grupper blandt Nobelprisuddelingerne i 2015 drejede sig om kemi og bladet omhandler disse og også anden vigtig ny forskning på kemiområdet, samt kemiens historie, undervisningen i kemi, talrige amatørkemi-forsøg og anvisninger til brug af mnemoteknik (husketeknik) specielt for kemiundervisning. Bladets 64 sider suppleres med en omfattende webside om kemi.Webside om kemi
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com) - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

Nr. 164 Nr. 164 er et nummer om kemi. Tre Nobelpris-grupper i 2015 drejede sig om kemi og bladet omhandler også anden vigtig ny forskning på kemiområdet, samt kemiens historie, undervisningen i kemi, talrige amatørkemi-forsøg og anvisninger til brug af mnemoteknik (husketeknik) specielt for kemiundervisning. Bladets 64 sider suppleres med en omfattende webside om kemi.Nr. 163 er et nummer om borgervidenskab (citizen science). I dag kan alle deltage aktivt i forskningen - f.eks. studere Månens kratere, galakser i universet, proteiners opbygning, havenes planktonorganismer, Afrikas dyreliv osv. Eller du kan selv tage billeder af natur - og få navn på hvad du har fundet. Desuden indeholder bladet en omfattende gennemgang af ny forskning inden for studiet af kræft. Endelig er der korte artikler om ny forskning inden for forskellige emner.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com) - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

Nr. 163 er et nummer om borgervidenskab (citizen science). I dag kan alle deltage aktivt i forskningen - f.eks. studere Månens kratere, galakser i universet, proteiners opbygning, havenes planktonorganismer, Afrikas dyreliv osv. Eller du kan selv tage billeder af natur - og få navn på hvad du har fundet. Desuden indeholder bladet en omfattende gennemgang af ny forskning inden for studiet af kræft. Endelig er der korte artikler om ny forskning inden for forskellige emner.Nr. 162 er et nummer om spiselige insekter (til husdyr og til mennesker). FAO anbefaler, at bl.a. de vestlige land (f.eks. Europa) begynder at spise insekter, fordi det på talrige måder vil være godt for miljøet, men også er sundt. Bladet indeholder også en detaljeret beskrivelse af fobi, og hvordan fobi kan behandles. 20-25% af befolkningen i vestlige lande har en vis fobi mod et eller andet dyr. En ud af 17 personer har en alvorlig fobi, som kan influere på, hvad personen kan gøre. Desuden indeholder bladet artikler om ny forskning inden for forskellige emner.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com) - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

Nr. 162 er et nummer om spiselige insekter (til husdyr og til mennesker). FAO anbefaler, at bl.a. de vestlige land (f.eks. Europa) begynder at spise insekter, fordi det på talrige måder vil være godt for miljøet, men også er sundt. Bladet indeholder også en detaljeret beskrivelse af fobi, og hvordan fobi kan behandles. 20-25% af befolkningen i vestlige lande har en vis fobi mod et eller andet dyr. En ud af 17 personer har en alvorlig fobi, som kan influere på, hvad personen kan gøre. Desuden indeholder bladet artikler om ny forskning inden for forskellige emner.BioNyt nr.161 er et nummer om Ebola-epidemien i Vestafrika, der startede i dec.2013 og fortsatte gennem hele 2014 samt andre farlige epidemier. Desuden artikler om ny forskning inden for forskellige emner. 
.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com) - eller køb e-bog udgaven (VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com).

Nr. 161 er et nummer om Ebola-epidemien i Vestafrika, der startede i dec.2013 og fortsatte gennem hele 2014 samt andre farlige epidemier. Desuden artikler om ny forskning inden for forskellige emner.BioNyt nr.160 er et nummer om teknologi og fremtiden. F.eks. anvendelse af teknologi til at fremstille energi på forskellige måder. Anvendelse af teknologi til brug i udviklingslande til lys og transport. Anvendelse af teknologi til proteser, når mennesker har mistet en hånd eller en arm. Og mange andre eksempler på anvendelse af teknologi. 
.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Nr. 160 er et nummer om teknologi og fremtiden. F.eks. anvendelse af teknologi til at fremstille energi på forskellige måder. Anvendelse af teknologi til brug i udviklingslande til lys og transport. Anvendelse af teknologi til proteser, og mange andre eksempler på anvendelse af teknologi.
BioNyt nr.159: Evolution styret af hoppende gener og virus er modargumenter mod Intelligent design (et 80 sider stort temanummer om den genetiske evolution med omtale af transposoner, mobilomet, epigenomet, genomet).
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Evolution styret af hoppende gener og virus er modargumenter mod Intelligent design.
BioNyt nr.158: Spyt - fremtidens diagnosemiddel. Hestens udvikling - genom af 700 tusind år gammel hest. Malaria, test- og vaccinemuligheder.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Spyt - fremtidens diagnosemiddel. Hestens udvikling - genom af 700 tusind år gammel hest. Malaria, test- og vaccinemuligheder.
BioNyt nr.157: Omega-3: Sundhedsvitaminerne EPA og DHA.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Spørgsmål om kost og ernæring
BioNyt nr.156: Stenalderkost.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Spørgsmål om stenalderkost og ernæring
BioNyt nr.155: Silke. Higgs. Igler. Stevia.
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)

Spørgsmål om partikelfysik, silke mv mv.

Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om DNA
BioNyt nr.153: Tema om antioxidanter, frugt & grøntsager og resveratrol
Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om antioxidanter
BioNyt nr.152: Atomkraft: Hvad skete egentlig i Tjernobyl, Tremileøen og Fukushima? Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om atomkraft
BioNyt nr.151: Artikler om placebo, hajer, bioplast, neutronkanonen ESS i Lund mv. Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om placebo
BioNyt nr.149/150: Tema om tang og andre alger Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om alger
BioNyt nr.148: Partikelfysik: CERN jubler - Large Hadron Collider i drift Køb dette nr. (EBØGER KØBES VED HENVENDELSE TIL bionyt@gmail.com)
Spørgsmål om CERN
BioNyt nr.80: Aspirins hemmeligheder - og andet om ny forskning Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb


Se tidligere numre

BioNyt Videnskabens Verden udstiller på Bogforum i Bella Center, hvor der optages video-interviews med forskere.


Få gratis mails om ny forskning.


Om BioNyt Videnskabens Verden: Se her !
Links: Se her !Giv abonnement på
BioNyt Videnskabens Verden som gave.
Se her !

Spørgsmål om ebola.
Læs om e-bogen.
Straks-køb
Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb
Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb

Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb

Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb

Læs om e-bog udgaven.
Straks-købBioNyt Videnskabens Verden nr. 167 er et tema om autisme og Aspergers syndrom - og spørgsmålet, om H.C.Andersen havde Asperger-autisme. hspace=

Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb
Læs om e-bog udgaven.
Straks-købBioNyt Videnskabens Verden nr. 83
(Tema om Kæmpebjørneklo)

Læs om e-bog udgaven.
Straks-købBioNyt Videnskabens Verden nr. 80
(Aspirins hemmeligheder)
BioNyt nr.80: Aspirins hemmeligheder - og andet om ny forskning
Læs om e-bog udgaven.
Straks-køb

Læs om e-bogen.
Straks-køb

 • Related links: Other
 • Related links: New
 • Related links: Hot